Sommige leerlingen leren haast “vanzelf”.


Oudercoach

 

Elk kind is uniek. Ook elke ouder is UNIEK.
Tijdens je sessie met de ouder coach sta jij als ouder EN als persoon centraal.
Zie je de airhostess voor je in het vliegtuig? Die uitlegt dat je als ouder eerst je eigen zuurstofmasker moet opzetten en dan pas die van je kind? Dit is wat je komt doen bij de ouder coach! Je eigen zuurstof masker even opzetten. Want hoe kan je je kind helpen als je zelf in ademnood zit?
Daarom gaat deze sessie om jouw. Een moment de tijd laten stilstaan voor jou, als ouder, maar ook breder, voor jou als persoon. Want ouder zijn, is misschien niet de enige rol die je hebt en jouw zuurstofgraad bepaald. Ook het jongleren met de verschillende rollen (als ouder, werknemer, partner, vriend, familielid,…) en vaak ook de combinatie van al deze rollen, kan een hele uitdaging vormen. En ook al doen we ons best; even stilstaan bij ‘hoe’ we de dingen doen en of we in die verschillende rollen de beste versie van onszelf zijn, is het mooiste cadeau dat we onszelf kunnen geven!
De ouder coach functioneert als spiegel en gaat dus aanzetten tot introspectie. Jij brengt op het begin van de sessie het onderwerp aan en door middel van vraagstelling en andere coaching technieken zet de coach je aan tot bewustwording en groei. Je gaat bouwen aan de beste versie van jezelf. Een versie waartoe enkel jij de sleutel hebt en waarin de coach enkel een ondersteunende rol heeft.
De ouder coach werkt toekomstgericht en elke sessie eindigt met enkele (soms zelf hele kleine) actiepunten.
Je beslist zelf rond welk objectief je wil werken in een sessie en het traject en het aantal sessies zijn op maat van jouw nood. Er zijn geen juiste of slechte onderwerpen, jij bepaald zelf de inhoud en de duur.
De ouder coach werkt in volle confidentialiteit en vrij van oordeel.
Wensen beide ouders beroep te doen op de ouder coach, dan zullen gezamenlijke sessies afgewisseld worden met individuele sessies. Ook dit is flexibel en kan op maat van jullie noden aangepast worden.

 

Kostprijs

Ontdekkingssessie: 1 uur – 50eur
Individuele coaching: 1 uur – 65 eur

 

Ouder Coaching (Nederlands, Frans en Engels)

Alexia Lhoëst (is aanwezig bij KRIKO op donderdag)
Professional Certified Coach
0472/61.41.99
lhoestalexia@gmail.com

Aanmelden